Σύνδεση Αναλυτών & Διαγνωστικών Συστημάτων
Dev-Connect

Προγραμματισμός Αναλυτών & Συλλογή Αποτελεσμάτων

Διασύνδεση Αναλυτών και Διαγνωστικών Συστημάτων

Το λογισμικό για τη Διασύνδεση Αναλυτών και διαγνωστικών συστημάτων ‘Dev-Connect’ της CCS για την απομακρυσμένη σύνδεση, παρακολούθηση και διαχείριση των δεδομένων των αναλυτών. Είναι λογισμικό κεντρικού διακομιστή που επιτρέπει την σύνδεση των Διαγνωστικών Συστημάτων στο πληροφοριακό σύστημα εργαστηρίων ‘MediLab LIS’.

Το ‘Dev-Connect’ διασυνδέει όλα τα διαγνωστικά όργανα στο επίπεδο που το καθένα επιτρέπει. Υποστηρίζει λειτουργίες όπως απομακρυσμένη παρακολούθηση, η αντιμετώπιση προβλημάτων, καθώς και εποπτεία όλων των συνδεδεμένων αναλυτών από μια κεντρική τοποθεσία. Δείτε την πλήρη λίστα συνδεδεμένων Αναλυτών και Διαγνωστικών Συστημάτων

Απομακρυσμένη διαχείριση των αναλυτών

Η πλατφόρμα για την διασύνδεση αναλυτών και διαγνωστικών συστημάτων ‘Dev-Connect’ αξιοποιεί τη βέλτιστη αρχιτεκτονική τύπου ‘διακομιστή πληροφοριών’ (Device Connectivity Server). Διαθέτει νέο σχεδιασμό των επικοινωνιών για την διασύνδεση των αναλυτών και των ιατρικών διαγνωστικών οργάνων.
Το σύστημα προσφέρει εύκολη και ασφαλή χρήση που έχει ως αποτέλεσμα την όσον το δυνατόν μείωση των ανθρώπινων λαθών. Προσφέρει γρήγορη πρόσβαση σε πληροφορίες, και αυτοματοποίηση των διαδικασιών ρουτίνας. Έτσι ελαχιστοποιεί τη συντήρηση και διευκολύνει την απρόσκοπτη καθημερινή εργασία στα νοσοκομεία.

Οι κύριες λειτουργίες του συστήματος

  • Διασυνδέει αναλυτές και Διαγνωστικά Συστήματα με σειριακό RS232 ή με Ethernet.
  • Παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο όλους τους συνδεδεμένους αναλυτές του νοσοκομείου.
  • Προσφέρει απομακρυσμένη σύνδεση αναλυτών με σταθμούς εργασίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων.
  • Επικυρώνει τη ροή πληροφοριών ασθενών και δεδομένων QC.
  • Διαθέτει απλή διαχείριση με χρήση profiles.
  • Υποστηρίζει εξειδικευμένα πρωτόκολλα διασύνδεσης (HL7, ASTM κλπ).
  • Εμπεριέχει εκτεταμένες αναφορές για το δείγμα, τον ασθενή και τα δεδομένων ελέγχου ποιότητας.
  • Ειδοποιεί κατά την εμφάνιση ενός γεγονότος (alerts).

Η πρόσβαση σε αυτές τις λειτουργίες είναι δυνατή και μέσω του διαδικτύου.

 

Η ικανότητα της CCS να ολοκληρώνει πολύπλοκα και εκτεταμένα έργα Πληροφορικής Υγείας, διασφαλίζει την συνεχή εξέλιξη των μεγάλων οργανισμών.

Οφέλη από τη Διασύνδεση Διαγνωστικών Συστημάτων

H απομακρυσμένη διαχείριση και παρακολούθηση των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο προσφέρει πολλαπλά οφέλη.

  • Εξασφαλίζει τη συνδεσιμότητα με αυστηρές κανονιστικές απαιτήσεις.
  • Προσφέρει εύκολη εγκατάσταση “με το πάτημα ενός πλήκτρου” στο νοσοκομειακό περιβάλλον μέσω κεντρικής διαχείρισης.
  • Διαθέτει ενιαία διεπαφή για πολλούς αναλυτές.
  • Μειώνει τα έξοδα σύνδεσης και συντήρησης.
  • Ελαχιστοποιεί τα χρονικά διαστήματα μεταξύ βλαβών.
  • Διαμορφώνει ευέλικτη σύνδεση.
  • Υποστηρίζει εκθέσεις κατάστασης.
  • Προσφέρει απομακρυσμένη προβολή και διαχείριση.
  • Έχει ικανότητα πολύγλωσσης υποστήριξης.
  • Βελτιώνει την ποιότητα και τις επιδόσεις.

Διαδικτυακή διασύνδεση Αναλυτών και Ιατρικών Συσκευών

Η διασύνδεση μέσω “μετατροπέα πρωτοκόλλου” επιτρέπει στα διαγνωστικά όργανα που δεν διαθέτουν απευθείας δικτυακή σύνδεση (TCP/IP) αλλά μόνο σειριακή θύρα (RS232) να διασυνδεθεί στο εσωτερικό δίκτυο του Νοσοκομείου ή ακόμη και στο διαδίκτυο. Με τον τρόπο αυτό ενεργοποιείται η διαδικτυακή ‘εμφάνιση’ του Ιατρικού οργάνου.

Οι λύσεις του μετατροπέα πρωτοκόλλου μπορεί να είναι:
α. Συσκευές υλικού (σειριακό σε Ethernet)
β. Εφαρμογή λογισμικού που τρέχει τόσο στο διακομιστή όσο και σε επίπεδο πελάτη (PC συνδεδεμένο με την ιατρική συσκευή, χρησιμοποιώντας κλασικό καλώδιο RS232).

Μετάδοση πληροφοριών μέσω του δικτύου

Το λογισμικό μεταφέρει τα αποτελέσματα από τους αυτόματους ιατρικούς αναλυτές με ασφάλεια μέσω του Διαδικτύου. Αποτέλεσμα η άμεση και ακριβής ενημέρωση. Οποιαδήποτε από τις δύο λύσεις επιτρέπει τη σύνδεση του εξοπλισμού με RS232, RS422 ή σειριακή θύρα RS485 σε Ethernet, έτσι ώστε η συσκευή να αποκτήσει διεύθυνση IP (ethernet). Ο σειριακός διακομιστής είναι η καλύτερη επιλογή για την ασύγχρονη σύνδεση της συσκευής με σειριακή θύρα COM, σε UDP ή TCP socket based εφαρμογές.

Σύνδεση Αναλυτών και Διαγνωστικών Συστημάτων

Η μετάδοση των μετρήσεων από τις διαγνωστικές συσκευές γίνεται με ασφάλεια μέσω του δικτύου. Αποτέλεσμα είναι ότι οι πληροφορίες του ασθενούς ενημερώνονται γρήγορα και αξιόπιστα. Το ‘MediLab LIS’ ανακτά τις μετρήσεις από οποιοδήποτε τερματικό σταθμό εργαστηριακό ή κλινικό και από σταθμό στα ιατρεία των θεραπόντων ιατρών. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει παρέμβαση ανθρώπινου παράγοντα, οι πληροφορίες δεν υπάγονται σε ανθρώπινο λάθος.

Η μεθοδολογία αυτή αφενός μειώνει το κόστος του Οργανισμού και αφετέρου επιτρέπει την εξακολούθηση της χρήσης των υπαρχόντων διαγνωστικών συστημάτων, αποφεύγοντας την άμεση αντικατάσταση. Συνεπώς μειώνει το ‘Total Cost of Ownership’ (TCO) και αυξάνει το ‘Return on Investment’ (ROI).

Εργαστηριακά αποτελέσματα και Συστήματα LIS και EMR

Με τη διαδικτυακή σύνδεση του ιατρικού εξοπλισμού το ‘Dev-Connect’ ενημερώνει αυτόματα το Εργαστηριακό Πληροφοριακό Σύστημα (Laboratory Information System / LIS) και τον Ιατρικό Φάκελο του ασθενούς (Electronic Medical Record / EMR). H διασύνδεση αυτή μειώνει το χρόνο του Νοσηλευτικού προσωπικού που διατίθεται σε καταγραφές και μεταφορές των εργαστηριακών δεδομένων σε χειρόγραφους ιατρικούς φακέλους. Το προσωπικό διαθέτει πλέον το χρόνο του στους ασθενείς, αντί στις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

 

 

Στα πολύπλοκα περιβάλλοντα τόσο η ευκολία χρήσης όσο και η διασύνδεση των διαγνωστικών συστημάτων είναι καίριας σημασίας.

Επιλογή μεθόδου για Διασύνδεση 

Η διασύνδεση τύπου ‘Serial to Ethernet’ προσφέρει αναβάθμιση της χρήσης των διαγνωστικών συστημάτων , καθώς επιτρέπει τη διασύνδεσή τους στο Internet. 

Επιτυγχάνει λοιπόν την αύξηση παραγωγικότητας, τη μείωση λαθών, τη βελτίωση της παροχής φροντίδας στον ασθενή. Επιπλέον προσφέρει συμμόρφωση με πρωτόκολλα και μικρότερο συνολικά χρόνο ολοκλήρωσης και κόστος. Για αποτελεσματική ενσωμάτωση αποτελεσμάτων εξετάσεων στο εργαστηριακό σύστημα και στον ιατρικό φάκελο το λογισμικό για την Διασύνδεση Αναλυτών και Διαγνωστικών Οργάνων ‘Dev-Connect’ είναι η βέλτιστη λύση.